Selecteer een pagina

Bijtelling 2021

12%: volledig elektrische voertuigen en waterstofauto’s. 12% tot € 40.000 van de catalogusprijs. Over de meerprijs betaal je 22%.

22%: alle andere voertuigen, dus ook hybride aangedreven auto’s.

Woon-werkverkeer wordt door de Belastingdienst beschouwd als zakelijk en telt dus niet mee voor de bijtelling. Ben je je laptop vergeten en moet je die thuis weer ophalen? Ook die kilometers tellen niet mee voor de bijtelling.

Wat is bijtelling?

Bijtelling is een fiscale regeling voor zakelijke rijders. Wanneer je met je auto, welke je van je werkgever gehad hebt, meer dan 500 kilometer per jaar privé rijdt. De belastingdienst ziet de prive kilometers als een vorm van inkomen en vindt dat je hier belasting over moet betalen.

De belastingregel is nu dat er een bepaald percentage van de cataloguswaarde van het voertuig bij je belastbare inkomen opgeteld wordt. De hoogte van de bijtelling hangt sinds een paar jaar af van de CO2 uitstoot van je auto. Per jaar worden deze percentages opnieuw bepaald.
Op het moment dat de auto voor het eerst op kenteken gezet wordt, krijgt deze voor 5 jaar het dan geldende percentage bijtelling.

Aantal praktische zaken waar je goed rekening mee moet houden:

  • De bijtelling/belasting gaat altijd over de catalogusprijs. De leeftijd en de staat van de auto maken dus niet uit, het gaat om de originele prijs van de auto.
  • Woon – werk kilometers worden beschouwd als zakelijke kilometers. Let wel op, moet je omrijden om je kinderen uit school te halen? dan zijn deze extra kilometers officieel geen woon – werk kilometers volgends de belastingdienst.
  • De bijtelling/belasting heeft niets te maken met het aantal kilometers dat je prive rijdt, daar wordt in de berekening niet naar gekeken.
  • Ook bestelbussen die op diesel rijden vallen onder de bijtellingsregels. Als het gaat om bedrijfswagens met enkel een chauffeursstoel kan er een ‘Verklaring uitsluitend zakelijk gebruik bestelauto’ aangevraagd worden.
  • Naast de uitstoot en dus een percentage van de cataloguswaarde moet je rekening houden met het belastingtarief (bijvoorbeeld 37,10%). Ook het effect van de bijtelling op de heffingskortingen moet je meenemen in je berekening. De inkomensafhankelijke heffingskorting daalt vak wanneer je bijtelling betaald.
  • Gebruik je je zakelijke auto niet voor privédoeleinden hoef je geen bijtelling te betalen. Een rittenadministratie hiervoor wettelijk niet verplicht. Wel moet je kunnen aantonen dat je de auto niet prive gebruikt.

Erasmus Lease

Erasmus Lease staat altijd voor u klaar. Heeft u hulp nodig? Wij zijn bereikbaar. Ook als u reeds in het bezit van een auto bent kan u ons altijd bereiken. Wij hebben goede afspraken met pechhulp verleners, hierdoor kunnen wij u 24/7, in geval van nood, van dienst zijn. Erasmus Lease de merkonafhankelijke en persoonlijke lease aanbieder, altijd bereikbaar.

Hulp nodig? Bel ons via 085 40 100 20

LEASE

FINANCIAL LEASE
OPERATIONAL LEASE
SHORT LEASE
LEASEAUTO
BEDRIJSWAGENLEASE
PRIVATE LEASE

AUTOLEASE

ALFA ROMEO
AUDI
BMW
CADILLAC
CITROËN
DACIA
DS
FIAT
FORD
HONDA
HYUNDAI
INFINITI
JAGUAR
JEEP
KIA
LAND ROVER
LEXUS
MASERATI
MAZDA
MERCEDES
MINI
MITSUBISHI
NISSAN
OPEL
PEUGEOT
PORSCHE
RENAULT
SEAT
SKODA
SMART
SUBARU
SUZUKI
TESLA
TOYOTA
VOLKSWAGEN
VOLVO

BEDRIJFSWAGENLEASE

CITROËN
CITYTRANSPORTER
DACIA
FIAT
FORD
FUSO
ISUZU
IVECO
JEEP
LAND ROVER
MAN
MERCEDES
MITSUBISHI
NISSAN
OPEL
PEUGEOT
RENAULT
SSANGYONG
SUBARU
TOYOTA
VOLKSWAGEN

LEASE

ELEKTRISCHE AUTO
8% BIJTELLING
12% BIJTELLING
22% BIJTELLING
ELEKTRISCHE BEDRIJFSWAGENS
ALLE LEASEAUTO’S
ALLE BEDRIJFSWAGENS

ERASMUS LEASE

OVER ONS
CONTACT
LINKEDIN